Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam

Sağlıklı beslenme  ve hareketli yaşam konularında teşvik etmek  ve farkındalık oluşturmak amacıyla okulumuzda çalışanlarında katkılarıyla,  öğrencilerimizin evlerinden getirdikleri yumurtalar haşlandı ve teneffüste öğrencilerimiz müzik eşliğinde yumurtalarını yediler.


Yumurta, yaş ayırt etmeksizin, 7´den 70´e herkesin tükettiği önemli bir besindir. Yapısında içerdikleriyle insan sağlığı için son derece önemli bir gıda olan yumurta, vücut sağlığı açısından da son oldukça yararlıdır. Öyle ki, yapılan birçok araştırmada besinler içindeki en kaliteli proteinin yumurtada olduğu saptanmıştır. Yumurta ayrıca, dışarıdan vücuda alınması gerekli olan amino asitleri dengeli miktarda içermektedir. Bunun yanında, insan sağlığı için son derece gerekli olan A, B, D, E ve birçok vitamini yüksek oranda barındırmaktadır.

İŞTE YUMURTANIN FAYDALARI

İyi kolesterolün yükselmesini sağlar. Yumurta, içerdikleriyle iyi kolesterolü yükselterek kalp sağlığı gibi sorunlara karşı koruma mekanizması oluşturur.

Kas ve kemik gelişimi için önemlidir. Yüksek miktarda protein içeren yumurta, kas ve kemik gelişiminde önemli rol oynar.

Vücudu besleyici bir yapıya sahiptir. İçerdiği birçok vitamin ve amino asit ile insan vücudunu karma bir şekilde besler.

Beyin sağlığı için oldukça yararlıdır. Kolin maddesini içeren yumurtanın yararları arasında beyin sağlığına iyi gelmesi de bulunuyor. Olası hafıza kaybı probleminin önüne düzenli olarak yumurta tüketerek geçebilirsiniz.

Meme kanseri başta olmak üzere birçok kanser türünün görülme riskini azaltır.

Bağışıklık sistemini güçlendirir.

Göz sağlığı için oldukça yararlıdır. Göz bozukluklarına iyi gelir.

 Vücudumuzun ihtiyaç duyduğu demir seviyesini arttırır.Yumurta, yaş ayırt etmeksizin, 7´den 70´e herkesin tükettiği önemli bir besindir. Yapısında içerdikleriyle insan sağlığı için son derece önemli bir gıda olan yumurta, vücut sağlığı açısından da son oldukça yararlıdır. Öyle ki, yapılan birçok araştırmada besinler içindeki en kaliteli proteinin yumurtada olduğu saptanmıştır. Yumurta ayrıca, dışarıdan vücuda alınması gerekli olan amino asitleri dengeli miktarda içermektedir. Bunun yanında, insan sağlığı için son derece gerekli olan A, B, D, E ve birçok vitamini yüksek oranda barındırmaktadır.

07-03-2019

07-03-201907-03-201907-03-201907-03-201907-03-201907-03-201907-03-201907-03-201907-03-2019



Kaynak: https://www.sabah.com.tr/saglik/2018/09/29/yumurtaninfaydalarinelerdiristeyumurtaninyararlari
Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi